Tutorial

Komputer
makhuk bernama komputer belum boleh saya anggap kawan baik. tapi saya pernah berkawan dengan beberapa orang kawan yang agak baik bila mampu sihatkan makhluk komputer mereka. Nak tau troubleshoot sendiri? Nak format dan tak mahu bayar sesapa? Tak rajin Google? jom tengok!


Wireless
Komputer tanpa Internet, macam makan goreng pisang tanpa sambal kicap (kalau di Johor), macam juga minum air teh hangat tanpa biskut lemak. Pernah tolong wifi setup di IIUM, sedikit sebanyak. Susah ke sebenarnya setup Wifi nih?

Design
Design sumber pendapatan yang aneh, dan menyeronokkan. Biasanya saya belajar dari pengamatan sendiri. Ada yang jadi. Tapi banyak juga yang belum jadi lagi. Jom tengok!

Flash adalah  bidang hobi yang saya bersungguh2 sejak sekolah lagi. biasanya saya belajar dari pengamatan dan peniruan sendiri. Jom tengok yang pernah jadi!

Simple Je Ni
kebanyakan isu simple yang berkisar tentang komputer boleh anda lihat di sini. Mudah je, DIY. Jangan gunakan duit untuk perkara simple yang macam ni dan bayar pada kedai komputer, membazir tau! Buat sendiri pun boleh, belajar benda baru kan seronok? =)

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header