28 November 2007

Cuti Yang Penuh

Cuti saya kali ni penuh dengan kenduri haji dan kenduri kahwin org2 penting di sekeliling saya.

Ada 4 orang Embah yang pegi Haji tahun ini, Embah Kasmin, Embah Timah, Embah Pairah dan Embah Jah.haraopnya mereka selamat pergi dan pulang :)

kenduri kahwin rakan saya di sekolah rendah, Baiduri Halim. Alhamdulillah, jodoh mereka dipanjangkan. Harap mereka dapat yang terbaik :)

Juga kenduri di tanjung karang, rakan baik di sek menengah, Zulfadli aka Ustaz.

Hai.. lambatnya nak menunggu 2008. Terasa lama :P

13 November 2007

Pengisian Waktu Cuti Fahmimahat

Peperiksaan, buat masa ini, sudah pun tamat.

Kini adalah masa untuk saya melakukan beberapa perkara yang perlu disambung secara aktif.

Pertama, sambung update blog.

Kedua, sambung menulis perkara-perkara yang tertangguh.

Dan ketiga, yang paling penting, sambung membaca beberapa buku pilihan, yang masih tertangguh lagi :)

Saya suka cuti, walaupun ia tak seberapa panjangnya pun. Anda bagaimana? :)

09 November 2007

02 November 2007

Awak kena Tag la :P

Kena tag la pulak. Tag ni siapa lah yang gatal2 cipta. Aih, malasnya nak jawab :P

Okeylah, ini adalah 8 perkara tentang diri saya.

[pertama]
Tintamadani, Fahmimahat, Neofahmi (dulu ada, skrg dah takde) adalah orang yang sama. Tapi identitinya pun sama juga, sbb saya takde penyakit multiple personality disorder tau! :P

[kedua]
Nama tintamadani digabungkan dari dua perkataan. Satunya Melayu dan satu lagi adalah perkataan Arab, berasal dari 99 nama Rasul kita. Tinta, bermaksud, pena. Madani, bermaksud pembina tamadun. bila digabungkan, secara kolektifnya, nama TintaMadani bermaksud penulis yang tulisannya ke arah pembinaan tamadun (secara spesifiknya, tamadun diri saya sendiri) :)

[ketiga]
Saya paling suka menulis bila saya dapat idea-idea yang saya nak kritik (baca:kutuk dengan bahasa paling lembut) melalui pembacaan dan pemerhatian. Selalunya saya akan perhatikan apa yang berlaku di sekeliling, dan saya selalunya akan dapat idea dari berita-berita yang saya baca di akhbar, atau pun artikel-artikel menarik dari apa2 bahan bacaan.

[keempat]
saya adalah seorang yang suka explore sesuatu yang baru. Berikan saya satu elemen, barang, atau idea yang anda susah nak faham, dan saya akan cuba sedaya upaya untuk menghuraikannya untuk anda. Apa saja. Dari gadget electronik, software, teori, idea, atau apa saja. Ya, tanpa sebarang kos tambahan! :P

[kelima]
Saya ada masalah dalam menghuraikan perasaan. selalu fail untuk kenalpasti apa yang saya sedang rasa, pada satu2 masa. disebabkan ini juga, saya ada satu masalah untuk kendalikan tekanan. memang kena belajar lagi :P

[keenam]
Saya seorang yang mudah tertarik untuk berbual, dengan sesiapa saja yang:
a) menegur saya terlebih dahulu
b) berpakaian bersih dan menarik
c) orang yang saya rasa takkan menolak kalau saya ajak dia berbual.

Anda yang mana? :P

[ketujuh]
saya bukan seorang yang suka menyusun objek. Ini adalah fakta paling bes. Desktop computer saya, bersepah dengan icon, fail dan folder yang saya perlu buka setiap masa. Saya lebih selesa bekerja dengan tahu di mana saya letakkan idea, atau barang tersebut.

[kelapan]
Saya seorang yang sukar nak meluahkan melalui perkataan bahawa saya sukakan seseorang. Rasa itu biasanya dipendam, dalam-dalam, tidak diluahkan sangat. Ini applicable kepada semua orang di sekeliling, termasuk teman rapat dan teman tersayang. Saya biasanya akan menunjukkan perasaan itu dengan apa yang saya boleh lakukan saja. Mungkin, selalu ajak makan sama2, ajak dia ke tempat yang saya suka pegi, atau, apa2 lah. Bila saya marah, saya lebih suka diam, (tapi kadang-kadang memberontak).

Ok, dah. Saya nak tag:
Paan
Sakinah Sakura
Firdaus
Dhany
Syarif
Pzin
dan Tajamfikir :)

Tagging rules:

1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.

4. Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve been tagged and to read your blog

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header