04 May 2005

idea yang datang mencurah curah

Terima kasih Tuhan atas idea yang mencurah-curah. Sekarang ni hampir setiap masa aku humming, dan setiap kali tu jugalah aku akan dapat lagu lagu yang best. most of the time akan hilang, dan sebab tu la aku terfikir untuk pinjam azihan punya walkman. boleh rekod.

senja tiba

hilanglah sang suria

lenyap sinar seketika

sebelum bulan menjelma

rembulan indah warnanya

terangi malam gelita

gelita di dalam jiwa

Quran yang meneranginya


indahnya kalam ini

mewangi dalam taman hati

jika hilang sukarnya diganti

walau dihafal saban hari

murka Tuhan ditakuti

andai terlupa

andai terleka

neraka layak untuknya

chorus:

Quran

kalam ciptaan Tuhan

ciptaan untuk utusan

Muhammad kekasih Tuhan

Quran

pahala tidak terhingga

bagi yang mengamalkannya

Dibaca setiap masa


...


hahaha. idea dah abis . lagu ni tak siap lagi.siapa-siapa
tolong sambungkan boleh? tambahkan lah lagi 1 atau 2 rangkap.

lagu ni aku buat masa aku nak reply emel dari adik angkat aku. idea asalnya daripada respon dia pada hadiah yang aku bagi kat dia tapi 3 bulan lepas tapi baru sampai kat tangan dia hari ni.

1 comment:

frikazoid said...

nice song... i'll try to add some more ...

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails