26 June 2009

Transformers. So..?

Enjoy, walaupun tengok sorang-sorang. Nasib baik transformers, kalau cerita lain, memang tak pegi la jawabnya.

Jadi, selepas 2 jam 15 minit tengok, nak tau komen saya?

A) too much colour. robot yang berwarna warni untuk Autobots. memang identiti dorang kut. Decepticons yang bewarna cuma devastator. plain said, too much colour, jadi kelakar citer ni.
B) simple plot. tapi kadang-kadang cam rubbish plak.
i)bayangkan bleh ada plak Decepticon jadi satelite and siap bleh hack sat system (Soundwave). Then, bila dia panggil, " It's time..", suddenly meteorit berisi robot decepticon tu sampai. Sekejap benar. Macam lah planet Cybertron tu dalam Milky Way plak ek..? :D
ii)boleh plak kereta T Henry Ford yang first tu jadi transformers Decepticon namanya Seeker ek?
C)nice way of linking astronomy to students :D lepricon of those three stars, resembling and pointing to the three piramids which contains three kings. nice~
D)boleh plak robot stim dengan manusia. adoyai~ (merujuk kepada Wheelie dengan Mikaela di depan Jetfire di Smithsonian Aircraft Museum.)
apa2 pun, boleh bg 10.5 out of 10. Ia masih lebih baik dari yang pertama, dalam banyak aspek lain. :)

p/s: suka concept NEST, gabungan tentera manusia dan mecha.

2 comments:

Azree Ariffin said...

hmm nak kena tengok ni.

fami said...

tengok, jangan tak tengok azri! :)

p/s: rasanya sebelum ke teater haritu, mmg kita ada jumpa di tangga besar. azri pakai baju kemeja hitam kan?

sebenarnya macam teringat-ingat lupa.

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails