24 January 2011

design terbaru

Untuk program Sunnah Acculturation  bawah Mahallah Bilal, 2011.

Ini lah yang saya sempat uploadkan buat masa ini.

bunting Aurah campaign: 


bunting Imarah Musolla Campaign


Font Utama: SF Movie Poster
Font Khat; MS Diwani

Entah kenapa, sekarang saya sangat sukakan effect cahaya. Nak membuatnya pun tidaklah sesusah mana. Cuma perlu Sediakan 5 hingga 7 rectangles sama saiz, Transform > Perspectives, setkan Overlay beberapa layer filled with opaque white 100% , dan beberapa layet lagi dengan linear Gradient White to Transparent, overlaykan dan juga softlight, manipulasi opacity @ fill secukup rasa.
Jom cuba sama2 =)

*kedua2 design disiapkan sekitar 1 hingga 1 jam setengah.  Anda tentu mampu buat lebih cepat bila ada references dan bahan secukupnya. Dapatkan font di www.1001fonts.com

4 comments:

bunga_lily_pink said...

seyes lawa~! pdai kn kamu wat2 mende ni...jeles....

tapi kn....lg lawa klu kaler pink kan...hee~

guwau je...nway, keep up wif ur good work k...=)

famimahat said...

alhamdulillah..terima kasih aliaa~ =)

semangat sket nak wt lagi byk. hehe

Azihan Aripin said...

Thanks Bro jadikan aku sebagai model design ko. Walau hanya bentuk ku tanpa rupa tapi ianya dah cukup bermakna.

famimahat said...

sama2 Jian. Not much, yet, tapi this's a lot better compared to last years' pnya design~ =)

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails