06 April 2009

PetSociety: Paw Points "Maxed out!" part 2

Cara mudah untuk dapatkan lebih paw point dan jump to new level :)

a) gi exercise. :)
pergi ke Stadium, join Race dan Practice. Untuk kemenangan di Race, anda akan menerima 30 coin, dan 20 paw point. untuk kemenangan Practice, anda tidak menerima coin, tapi paw point tetap akan diterima. tempat pertama 20, tempat kedua 10, dan tempat ketiga 5.

b) berziarah ke petshouse lain :)
setiap kali ziarah, "make them happy". anda akan menerima 17 paw point untuk :
-gift yang anda hadiahkan pada mereka,
-untuk setiap makanan yang anda feed pada mereka,

Sehingga penuh bar hygiene, health dan happiness, anda akan menerima 5 paw point untuk:
- setiap effective brushing dan soaping yang anda lakukan pada mereka

Hikmah tersembunyi ;
a) Kita memang digalakkan bertukar-tukar hadiah sesama kawan2 dan jiran. Ada hadis nabi yang sahih, yang memaklumkan kita tentang ini. budaya bertukar hadiah setahu saya setakat ini masih belum berjangkit kepada masyarakat melayu kita, tetapi di US dan UK ia telah lama dipraktiskan, bukan semasa Thanksgiving atau halloween sahaja.

b) exercise memang sangat2 perlu kepada badan. tak kisahlah untuk Pets atau tuan punya Pets. kajian menunjukkan sel yang tidak menerima oksigen secukupnya dalam badan punya kecenderungan untuk menjadi sel kanser.

6 comments:

mira said...

mak aih. kalau dah nak main tu, banyak je hikmah dia letak. hehe.

p/s: masih tak minat game RPG :p

fami said...

bkn dah nak, memang dah main dah pun. :P jom la berjiran.. :D

sakinah said...

mak aih

siap ade hikmah :D

pet society best! ahahahahahahaha

pika pika terpaksa bercuti
bye sob sob

mira said...

spoke too soon. skarang dah jadi hantu. muahaha!

famimahat said...

hehe.. main menda kiut. insyaallah jadi org yang kiut~ :P

mira said...

bila dah terlalu ghalik main game, kehidupan sebenar pun rasa senang macam dalam game. sama macam rasa pas tengok movie.

kalau tengok cerita hero, yang perempuannya akan rasa macam heroin dalam cerita tu. (rasa cantik)

kalau heroin tu superhuman, kita pun akan rasa macam boleh terjun bukit bila-bila masa je.

tu yang ada orang yang nak cuba terjun bangunan tu, sebab terbayang dia sebagai superman.

(dah, dah mira! boleh jadi satu entri baru ni!)

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails