19 May 2012

MusicPac : Trust Your Ear #eh

tutor TAIO yang tak menjadi, akhirnya kencang mencapai tujuan yang lain. =_=Jemputlah bermain, ya! gunakan kebijaksanaan anda untuk menyusun notasi lagu anda sendiri.

Perhatian! Sila save file ini ke dalam computer anda terlebih dahulu! =)
Sila rujuk arahan di bawah untuk save


Anda juga boleh belajar mengenali bunyi muzik, dengan telinga anda. Jangan terkejut, kerana, memang ada artis yang hanya kenal note muzik dari telinga dan bukan dari kelas2 muzik. =)

Bagi yang advanced, dalam setup, anda boleh sambungkan wayar Line in, Aux, ke sumber lain, dan rakamkan lagu anda sendiri, yang anda minati, dengan klik -klik mana2 bunyi yang anda perlukan.

Malangnya, saya hanya mampu buat ia diclick menggunakan mouse. Teknik klik dengan keyboard belum saya dapat gunakan lagi dlm  codingnya.


ps/:tutor Piano ini, menggunakan nota dari c3 ke c4 sahaja.
p/p/s: Jika anda mahu bermain @ belajar selalu, dari link entry ini, dari Chrome , tekan icon 'gear' dan Save Page As, pilih Complete Web Page. anda akan boleh bermain piano ini , sebaik saja musicpac.swf masuk ke dalam computer anda nanti =)


Jika sukakan entri ni, do reward me with the ads below, ya =) Ada soalan atau pendapat nak kongsi? Jom, sembang2 di ruangan komen di bawah. Jom, jom!

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails