25 February 2011

Segmen Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011 oleh si Luncai

(sekiranya zaman kerajaan Melayu Melaka dah ada Internet dan dah guna IPv6 dengan UNIFI v 2.0, mungkin ini dialog nak balik kampung guna jalan air.. sebab kalau ikut jalan darat banyak sangat kereta kuda, jam)

Scene berlaku setelah watak buka Blogger , Sahabat Blogger dan nampak iklan segmen pencarian blog paling hensem dan cantik oleh si Luncai.


Dengan teruja, watak utama terus buat apa yang disyaratkan si Luncai seperti di bawah :




Menyahut seruan blogger Si Luncai, trafik diutamakan, persahabatan didahulukan, dengan rasminya saya tag Syafiq the Caring Terompah dan MuniratheRasaksa untuk join sekali. Jom2~! =0
  
Si Luncai dengan labu2nya dengan kacamatanya

Berakit hamba ke sungai Muar,
dibawalah bekal takut kebulur,
andai syarat terpenuh benar,
apa adanya timbangkanlah wahai penganjur,~

=))

Zoom. Balik kampung!

Blog dipublish dengan jayanya!
Watak log off dari connection.
laptop ditutup, dengan terkocoh2 watak mengemas barang sambil menghidupkan bluetooth ala2 yang dipakai Gusti Putri dalam PGL.

"Trutt2..  "

*nada call me tones PGL Asmaradana*

*bang, rakit hikmat saya ada dah? Haah, yang tempah semalam. Haah,tempah tiga hari.. Ye bang, naik dari Sg Gombak., turun Sg Muar.  Okay, standby bang, saya smpi lagi 10 minit."


Buat satu lagi call.
"Mak, sat lagi cheq sampai. Ya ya..Rakit... Kuda? X mau la mak, jem.. Ala, lambat sket je mak. Biasalah  mak, jalan2 ikut jalan air lambat sikit aje lah, lagipun mak bukan tak tau, jalan darat banyak sangat kenderaan. Okay la mak, cheq da lambat da ni, daa~ Assalamualaikum!"

Watak utama kuar terus ikut tingkap, dengan hikmat sapu angin, dan lipat bumi, terus menghala ke muara Sg Gombak
 ------

 Pfft. Apa2 ajelah. XD

5 comments:

muniraksasa (; said...

saya xpaham la, encik -,-

Encik Luncai said...

thanks bro sudi join.gud luck :)

fami said...

tah. munira. ceq pun blur... mgkn sbb mlm tu duk bincang psl IPv6, pastu petang esoknya tu duk pikir camana nak balik smpi rumah tapi nak elak jam sebab kuar petang kul 5 lebih.... tu yang kuar entry pasal balik kg, IPv6..... T_T yg penting, nak masuk dlm segmen blog encik Luncai nih.. =)

Sharm Luncai, tq gak. =)

Rozuan Ismail said...

singgah sini dari pencarian blog paling hensem..

fami said...

selamat singgah rozuan ismail~ =)

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails