17 March 2011

Kenapa Tak Boleh, Mak?

Aku termenung di tepi jendela, memikirkan nasib diri. Kenapa dia tak mahu berkawan dengan ku seperti yang lain?

Apa kurangnya aku?

Tengok kat cermin. "Okay je, muka masih takde calar parut2 bagai."
"Hati? OK je, masih menyala dengan cahaya kebaikan"




Hmm....

Kini ku sedar siapa diriku.
bukan merak kayangan tapi gagak di rimba.
Cuma yang ada segenggam setia
Akan ku pertahankan demi membahagiakanmu...

Aku menghampiri mak. Lalu bertanya.

:"Mak, kenapa mak tak suka kita kawan dengan budak tu? Dia kan baik. Aman  bukan nak main2, Aman serius dengan dia mak.'"

PAAAAAPPP! Mak mengetuk kepalaku dengan sudip.

"Adoi mak ni kenapa?? Sakitlah kepala Aman!"

"Aman, ko ni senget ke apa? Kita ni Ultraman , mana kawan dengan rasaksa! Kita lawan rasaksa! Kau jangan buat malu keturunan galaksi Andromeda kita boleh takk??? Tak abis2 dengan budak rasaksa tu. Tah apa2 ntah. "

"Yelah yelah....alah, sapa suruh Pak Tua mula2 gaduh dengan rasaksa dulu. Kawan2 suda. "

"eh kau jangan menjawab boleh tak? Sekali aku PAANG lagi kang?? Nak???"

"Yelah mak.... "



Pfft. (Salah ke nak jadi Ultraman yang kawan2 dengan rasaksa?Salah ke? Cuba korang gtau?)

p/s; Entri saje2 je ni. jangan  percaya okay XD

5 comments:

salemaziz said...

dua dunia yang berbeza..alahai~~:D

fami mahat said...

hahaha XD

muniraksasa (; said...

aku la raksasa tuuu ! auwmmm. ehh silap, FIREEEEEEEEEEEEEEEEE !

fami mahat said...

ape daa. fire manja2. fire la kuat2 sket! HAHAHA.

fire la, aku tepis kena kat director Ahmad JerXD

fami mahat said...

salemaziz, betul tu. ♪ dua dunia kita berbeza~ ♪ Eceh lagu siti+joe plak XD

Kita Kawan, Bukan Mahu Lawan

Koleksi Flash Header

Related Posts with Thumbnails